Adviseert en ondersteunt bij aanname en ontslag

aannameonstlag

Instroom (werving & selectie)

Onder instroom van medewerkers valt alles wat te maken heeft met de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Ik geef advies over het profiel van de persoon, stel samen met u de vacature op  en kan desgewenst aanwezig bij de gesprekken. Ik geef niet alleen advies over de persoon die wordt aangenomen, maar onderhandel ook over de arbeidsvoorwaarden en geef advies voor het arbeidscontract.

Doorstroom

Zijn de medewerkers tevreden en zitten ze op de juiste plaats of zijn ze toe aan verandering en meer persoonlijke groei? Is de functie nog passend of verwacht je andere kwaliteiten van je personeel?
Ontwikkelt de medewerker naar behoren of zie je nog ontwikkelpunten?

Uitstroom

Het einde van het contract is een ander moment dan het moment dat een medewerker innerlijk ontslag van je organisatie heeft genomen. Uitstroom van medewerkers kost handenvol geld. Heel vaak zijn medewerkers een stuk minder productief wanneer ze weten dat de overeenkomst niet meer wordt verlengd. Hoe ga je daarmee om en hoe voorkom je dit?

Positieve uitstroom

Er is een andere vorm van uitstroom. Wanneer zowel de ondernemer als de medewerker ervaren dat er geen uitdaging meer is binnen de organisatie. Op welke manier maak je dit bespreekbaar. En ben je bereid om samen met de medewerker op zoek te gaan naar een nieuwe, beter passende, uitdaging.
Deze positieve uitstroom is zo belangrijk. Niet alleen voor de medewerker, ook voor de organisatie en de omgeving buiten je organisatie.